Waarom Plan-B Bemiddeling?

Om meteen maar duidelijkheid te scheppen; Plan B komt pas in actie bij vorderingen vanaf € 50.000,-. Nadat onze juridische afdeling de vordering aan een grondig onderzoek heeft onderworpen, krijg uw debiteur het dwingende verzoek om binnen vijf werkdagen na dagtekening de vordering te voldoen. Mocht de schuldenaar inderdaad binnen de gestelde termijn te betalen, krijgt hij korting op de verschuldigde rente en bijkomende kosten. Veel debiteuren kiezen door dit genereuze gebaar eieren voor hun geld en betalen meteen na het eerste contact.

Linksom of rechtsom
Mocht dat onverhoopt niet het geval zijn, dan treedt direct deel twee van het bemiddelingstraject in werking. Wij gaan daarbij geen enkele mogelijkheid uit de weg om de tegenpartij deelgenoot te maken van onze visie op de stand van zaken. De debiteur komt er op niet mis te verstane wijze achter dat alsnog betalen de enige oplossing is om uit zijn plotseling ontstane problematische situatie te komen. Of we dat nu linksom of rechtsom bereiken; als opdrachtgever van Plan B bent u ervan verzekerd dat u het geld krijgt waar u recht op heeft.

Financiële conflicten
U kunt Plan B overigens ook inschakelen wanneer u als ondernemer wordt afgeperst of op een andere manier financieel ten prooi valt aan beroepsoplichters of andere criminelen. In dat soort gevallen starten we eveneens graag een bemiddelingstraject voor u op. Dat we ook hierbij werkelijk alle opties van stal halen om tot een bevredigende oplossing te komen, spreekt voor zich.

Kosten
Plan B is bepaald geen doorsnee incassobureau. We werken dan ook nooit op basis van ‘no cure no pay’. Per opdracht wordt een in goed overleg vastgesteld percentage over het te innen bedrag in rekening gebracht.